Senaste inläggen

Av Marcus Jonsson - 26 december 2013 15:04

1 kg benfri lax

4 msk strösocker

3 msk salt ( ej mineralsalt)

1 tsk vitpepparkorn

100 g grovt skuren dill 


Krossa vitpepparkornen i en mortel. Blanda ihop med socker och salt.

Strö hälften av blandningen på botten av en form. Strö över en näve dill. Lägg på laxen med skinnsidan neråt.

Strö resten av blandningen ovanpå och gnid in den med resten dillen.

Sätt på plastfolie och ställ in i kylen och låt stå minst 2 dygn. Vänd laxen några gånger under tiden.

Av Marcus Jonsson - 25 december 2013 00:51

Hovmästarsås


1 dl söt svensk senap
1 1/4 dl socker
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
1 msk peppar
1 msk HP-sås
2 1/2 dl matolja 
1 dl hackad dill


Blanda allt utom oljan.

Rör sedan i oljan lite åt gången tills du har en jämn och blank sås.

Låt den gärna stå ett dygn innan den serveras.



Av Marcus Jonsson - 20 december 2013 21:45

Säsongen som varit blev lite haltande träningsmässigt men dock så har resultatnivån varit högre än väntat för min del.

Hade ett bra flyt i träningen tills Gustav dök upp i våra liv, då blev fokuset aningen grumligt och träningen avtog lite för att senaste 2 månaderna avstannat i stórt sett helt och hållet.

Tror det kan vara ett ganska behövligt uppehåll för att landa i papparollen och även för att ta in min utveckling som skytt.


Har skjutit pers i typ alla grenar och är jäkligt nöjd med det, mest nöjd får jag vara med 549p i fripistol vilket är ett resultat som står sig ganska bra i Sverige idag.


http://www.upshot.se/Resultat/TopTenResults.aspx


http://www.upshot.se/Default.aspx


/ Mackan


Av Marcus Jonsson - 19 december 2013 20:38

Ingredienser
21 g gelatinpulver
120 g vatten


60 g vatten
400 g strösocker
225 g vit sirap
1/4 tsk salt
1,5 tsk pepparmint essans
Röd pastafärg
4 msk Florsocker


1. Smörj en form med ett tunt lager matolja!
2. Mät upp gelantinpulver i en värmetålig skål och blanda med 120gr vatten, låt stå 5-10 minuter.
3. Mät upp socker, 60g vatten och sirap i en kastrull, låt koka upp. När det kokar som mest sätter du klockan på 1 minut och låter det stormkoka, rör regelbundet så det inte fastnar.
4. Häll den heta vätskan direkt i gelantinet och tillsätt saltet. Vispa med elvisp eller om du har en köksmaskin så använder du den. Vätskan ska vispas mellan 8-12 minuter beroende på vad du använder. Du kan ta upp en klick av skummet och lägga på en tallrik, kan du ta på ytan efter ca 30 sekunder så är det färdigvispat.
5. Tillsätt pepparminten och vispa tills det är välblandat.
6. Ha i hälften av smeten i formen, ta en tandpetare och doppa i färgburken, dra lite röda ränder så det blir polkagrisrandigt, tillsätt resten av smeten och dra ränder även i det.
7. Låt stå i minst tre timmar!
8. Skär, klipp eller stansa ut de formar du vill ha, doppa t.ex saxen i florsocker så klibbar det inte så mycket. Rulla de färdiga bitarna i florsocker.


Sen är det bara att smaska i sig! =)



 

Av Marcus Jonsson - 19 december 2013 20:19


Kolakakor  


100 g smör

1 dl socker

1 msk vaniljsocker

1 dl sirap

2 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver


  • Låt smöret stå framme så det blir rumsvarmt. Blanda med socker, vaniljsocker, sirap, vetemjöl och bakpulver.
  • Halvera degen. Forma till 2 rullar. Lägg dem på ugnsplåt och platta ut dem, ca 4-5 mm tjocka
  • Grädda i 175°C i 10-12 minuter. Ta ut plåten och skär kakorna diagonalt innan dom svalnat.

 


Av Marcus Jonsson - 17 december 2013 19:49


350 g socker
100 g  mjölkfritt margarin
3 dl havremjölk
2 vaniljstång eller 1 msk vaniljsocker


Blanda alla ingredienser i en stor kastrull, koka upp under omrörningen och sänk värmen när det kokat upp.

Skrapa av insidan på kastrullen från fudgerester så det inte blir kristaller!


Applicera termometern och låt det koka till 114 grader.

Ta sedan bort termometern och diska av den, häll över smeten i en plastbunke och sätt sen tillbaks termometern och låt smeten svalnai rumstempratur till 46 grader. Rör inte bunken under tiden den svalnar!


När smeten nått 46 grader så tar du fram elvipen och vispar du den kladdiga massan på högsta fart i cirka 2 minuter.

Häll upp smeten i en oljad form och ställ in i kylen, om du vispat tillräckligt så blir det fudgekonsistens efter några minuter! annara har du iaf gjort en god vaniljkola.



  


Av Marcus Jonsson - 15 december 2013 21:52

Bjöd på "lite" adventsfika idag. 24 sorters kakor och godis! Allltid på riktigt smör, och även några veganska alternativ. ..

Presentation


En surjämte som försöker få tiden att räcka till lite för många saker ibland! matlagning, baka, göra godis, hänga med frugan,leka med grabben och elitsatsa på pistolskytte! ja det är några saker iallafall

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards